Vad handlar bloggen om?

VST........

Kategori: Allmän dynga

VST, utan förkortning Virtual Studio Technology.

Många, jag vågar säga alla använder dom mer eller mindre, beroende på hur många riktiga instrument de har, eller vilka krav de har / kanske lägger till effekter genom vsts ändå..
Själv har jag inte varit djupt nerrotad i musikproduktion, men det känns ganska klart och tydligt att artisterna gör det mesta själv i studion, i programmet på datorn som kallas DAW.

Här har ni orjan nilsen när han leker i sin studio, spelar armin van burens Communication, med lite för mkt Reverb dock men skitsamma.



Programmet på skärmen som syns liite, kallas DAW som sagt, ser ut att vara FL studio ( fruity loop studio).
Är inte säker om orjan använder en vst i sin daw just nu när han spelar, det kan ju vara hårdvarusynth och då behöver man inte "hjälp" från dator (skicka signaler (midi) till en DAW på datorn som sedan skapar ljuden antingen genom vst eller i själva grunden på dawen)
Det är en bland de enklaste dawprogrammen som finns, kanske väldigt effektiv också att starta med.
Varför använder annars Orjan nilsen, Avicii, eller Basshunter detta program tro?

Personligen har jag upplevt FL studio mer användarvänligt, logiskt upplagt, med bra funktioner som att trixa med radierna i automatiseringen ( vilket är ett helvete i ableton live 9! ).
Om du inte vet vad automatisering är, så är det att man ändrar vad som helst inom allt man aktiverat, kan vara eko, effekter, fattener, filtering eqalizer, eller bara för att stegra in ljud, klippa bort ... automatisering är alltså, bland det viktigaste att bemästra.
Exempel från vet inte vad... oftast har man bra många fler linjer att pilla med...


"A lot of automation" .... säger orjan, och jag förstår han verkligen ... det är där såå mkt av själva konsten att göra perfekt musik ligger. Du kan se ett klipp där han visar lite av sin automatisering här.

Sedan när man vill testa att bli lite seriösare, eller märker begränsningar i programmet man använder mot för andra konkurrenter, som logic, eller sonar x3, reason kanske även har något mer ( men reason känns inte bra att rek, det är inte så simplifierat precis).

Tillbax till vsts, vill ni testa en bra vst från cakewalk, prova zeta+



Jag gillar även deras virus T.I, blue dragon och kommer förmodligen gilla allt från dom har jag en känsla av.
Toontrack superior för bra trummor har jag hört...
Kontakt 5, har ett otroligt stort sampel bibliotek, och Alicia keys har gjort ett piano för denna vst (11gb bara det).
Tycker det låter närmast naturtroget av allt jag provat hittills...


Om ni fortfarande är snurrig, och vill förstå er på hur det funkar. ( ">" = skickas)
Har lagt in länkar i bilderna som ni kan klicka upp ett nytt fönster på, som leder till antingen prisjakt eller lämpligt ställe.
Ps ... för att göra så ny tab öppnas i hyperlinks, ska man lägga in target="blank".

Till ex:

Synthen du spelar på, sänder midi, den kopplar man in i sin dator genom usb-port>

Denna typ, mpk49, kallas midiklaviatur (billigaste alternativet)
Datorn tar emot midisignaler genom porten och till din DAW >
DAW/programvaran/VST och alla filter man kan ha.... skickar sedan informationen genom en annan usb-port, till ljudkortet. >
Ljudkortets omvandlar sedan signalen från digital till analog (därför är dacens kvalité viktigt för bra ljud i monitorerna, om de tillåter.) för att sedan sändas till högtalarnas inbyggda förstärkare, i tele eller xlr form >

Kablarna ser ut såhär, tele överst(balanserad) och xlr nederst(alltid balanserad antar jag?)
Balanseringen dödar eventuella störningar från omgivning som kan bli...

Monitorerna tar emot signalen och det börjar låta (dessa har inbyggda förstärkare/steg, kallas "aktiva" )...



Ingen rocket science precis, eller hur ?
Svårare lovar jag att det är att göra musik, sina idéer till verklighet. Man gör bäst i att lägga stort fokus i själva teorin i det man behöver, verkligen förstå djupet i - vad som faktiskt sker.

Som Orjan sa - du måste helt enkelt veta vad du gör.










Yourock Skithög Innocent Rocka Whistle Wow Thumbup Thumbdown xD Oo :) :( :P ;) S) Sad :| Rolleyes Shame Mad




Om mig... 31 solvarv begagnad, relativt rostfri, går inte på alla cylindrar men tar sig fram ändå. Spelar: Piano/synth Panflöjt Munspel Gitarr Elfiol funderar jag på att köpam spelade akustisk som liten. Gör musik med: Ableton live 9 Presonus vsl 22 Lyssnar på: allt, men mest Trance/melodisk DnB New age Reggae Klassiskt / symfonier Älskar: Inget och ingen nu. Hatar: Folk som inte är unika och anstränger sig för att passa in - för mycket.

}
Till startsidan